Saab News Trollhättan: Saabs partnerskap med Hawtai mer information

Saab-anläggningen Trollhättan
Saab-anläggningen Trollhättan

Igår var dag ett av den kinesiska delegationen från Hawtai i Trollhättan. Den nya ägaren besökte pressbutiken och fick en demonstration i produktionen. 20 fordon byggdes speciellt för besökarna. Richerd Zhang, vice president för Hawtai Motor Group, och hans anställda ville inte prata med den stora pressen och försvann i en kontorsbyggnad i fabrikslokalerna efter besöksdagen.

Saabs produktionschef Gunnar Brunius beskrev den första dagen som mycket tilltalande och presspersonalen var tvungen att gå hem utan vidare intervju.

Under tiden läckte att Saab borde ha valt den proverbiala sista sekunden för Hawtai. Ursprungligen hölls samtal med andra partner i Kina, vissa källor (spekulativa) misstänker intensiva förhandlingar med BAIC. Strax innan förhandlingarna avslutade rapporterade Svenska Dagbladet att de hade lämnat ett erbjudande från Hawtai, och Saab bestämde sig spontant för denna partner.

Ytterligare detaljer är ännu inte kända, men det är säkert intressant. Vi saknar Vladimir Antonov, som inte sågs och hördes hela veckan. Hans svenska talesman Carlström, som dagligen har lagt ut pressen med ny information, verkar ha förlorat sitt språk. Ursprungligen hade Vladimir Antonov meddelat sitt besök i Trollhättan för denna vecka.

Text: admin / saabblog.net