Saab Nyheter Trollhattan: Hawtai Motor Group i Trollhättan

Hawtai Motor Group
Hawtai Motor Group

Uppdatering: 15: 48

Delegationen från Folkrepubliken Kina har anlänt till Trollhättan. Personalen och cheferna i Hawtai, med vice ordförande Richard Zang, kommer att spendera tre dagar som inspekterar fabriken i Sverige. Victor Muller och Jan Ake Jonsson finns inte på plats. Muller bor i sitt hus på Mallorca och Jonsson är på semester.

På kritiken av Hawtai i morse som ett viltbrand gick igenom media Saab vill inte kommentera. Talsman Erich Geer anser att kineserna är en mycket bra partner.

Premiärminister Frederik Reinfeldt, tidigare osynlig angående Saab, är plötsligt orolig för Saab. Han misstänker att det kan ta lite tid innan de kinesiska aktörerna ger grönt ljus. "Kanske måste vi vänta lite längre än väntat," sade Reinfeldt under sitt besök i Göteborg.

Text: admin / saabblog.net