Saab News Trollhättan: Besök från Kina - produktionsleder (lite)

Saab-krisen slutar - kinesiska räddar Saab!
Saab-krisen slutar - kinesiska räddar Saab!

Saabs nya kinesiska partner vill se vad han har köpt. Hanteringen av Hawtai Motor Group besöker fabriken i Stallbacka idag. Saabs anställda är tillbaka på banden som producerar en liten serie 20 Saab för sitt besök från Fjärran Östern. Besökarna bör ges en sådan inblick i Saabs produktionstekniker. 900 - 1000 anställda är på jobbet i morse.

Majoriteten av Saabs anställda kommer att återvända hem efter besöket och lämna ett litet kärnteam från några 20-anställda på fabriken för att förbereda sig för den nya produktionen. Gunnar Brunius, produktionschef hos Saab Automobile, säger att produktionen kan börja om en vecka. För detta måste 800 Saab-leverantörerna följa den komplexa processen. Branschorganisationen spekade igår i svenska medier att det kommer att ta flera veckor innan Saab kan gå tillbaka till produktionen.

Text: admin / saabblog.net