Saab News Trollhättan: Förbättrad känsla bland Saab-leverantörer

Saab-anläggningen Trollhättan
Saab-anläggningen Trollhättan

Den lokala pressen har konsulterat med leverantörer i och runt Trollhättan. Leverantören IAC tillverkar huvudsakligen instrumentpaneler och dörrpaneler för Saab på två platser, Färgelanda och Skara. IAC uttalade förra veckan uppsägningen för 200-anställda. IAC-vd Marcus Nyman spelar med tanken att dra tillbaka den uttalade uppsägningen, men vänta tills Saab har uppfyllt två villkor. Å ena sidan ska de ackumulerade räkningarna betalas, å andra sidan är de nya orderen tillgängliga. Men han har hopp och ser situationen bättre än för en vecka sedan.

DHL-basen i Trollhättan som tjänsteleverantör levererar komponenter direkt till Saab-fabrikens bälten, till våra kunskapsdäck med fälgar. 22 av 60 anställda har avslutats. Chefen för filialen Kurt Liljegren är glad över den nuvarande utvecklingen, men vill vänta innan han återkallar uppsägningarna. Meddelanden, så betyder han en sak, utförandet den andra. Alla väntar på omstart av produktionen. Vi också. Griffin upp, Saab!

Text: admin / saabblog.net