Saab News: Trollhättan: Leverantörer tror på Saab, men ...

Saab-anläggningen Trollhättan
Saab-anläggningen Trollhättan

Det är otroligt att 5000 Saab-kunder runt om i världen har uttryckt sitt förtroende för tillverkaren och beställt en ny Saab under krisveckorna. Vilken tillverkare skulle ha något annat. Det här är "Saab Spirit" som fortfarande är vaken. Saabs leverantörer, framför allt Svenåke Berglie, leverantörsförbundets chef, tror på Saab och konceptet, men med en mycket tjock "Men ...."

Så inte troen på tillverkaren som sådan, men förtroendet för administrationen led under krisen. Svenåke Berglie tänker därför högt på skärpta betalningsvillkor och anser att leveranserna i början måste betalas omedelbart till rampen. Detta är det problem som har meddelats, vilket brådskande kräver att en fungerande ekonomisk förvaltning inrättas. Vi har redan skrivit om det, Framtiden kräver leverantörens chef mer transparens och öppenhet. Hittills har Saab alltid dolt sig bakom de nederländska börsreglerna, vilket inte väl mottas av leverantörerna.

Svenåke Berglie ser att det inte finns något 100% säkerhetsföretag, men leverantörer vill ha mer öppenhet om tillgångsallokering, kassaflöde och försäljning. Om denna öppenhet förhindras av de nederländska aktiemarknadsreglerna, kommer vissa leverantörer att dra helt tillbaka, säger Berglie.

Som sagt sa Berglie uttryckligen sin tro på Saab. Det är bra. Hans reservationer är dock lika begripliga.

Text: admin / saabblog.net