Saab News Trollhättan: Relief i Saab City

Trollhättan är beroende av Saab. Eftersom Saab är den största lokala arbetsgivaren, beror små tillverkare och hela regionen på bilproducenten. Om Saab stängdes skulle det vara en katastrof för hela regionen. Nu, på morgonen efter, blir lättnad i staden märkbar.

Saabs anställda förbereder sig för att påbörja produktion på fabriken på Stallbacka. Lokala reportrar rapporterar att lindringen över utvecklingen av de senaste 24 timmarna hänger i luften och kan ses av medarbetarna.

Anette Hellgren, ordförande för fackförbundet på Saab Automobile, är mycket lättad över de goda nyheterna och känns nu lite mer sorglös. Hon välkomnar Hawtais inträde, eftersom Kina är en stor och viktig marknad. Ett viktigt steg för Saab.

Paul Akkerlund, tidigare IF Metall-ordförande på Saab, ser staden och regionen som vinnarna av det svensk-kinesiska partnerskapet. Han hoppas nu på regeringsverksamhet till förmån för Saab, för Antonovs inträde är fortfarande öppet och Hawtais inträde behöver också myndigheternas godkännande.

Viktiga steg har gjorts, vi är glada för den tänkbara staden Trollhättan och Saabs anställda, nu väntar vi på produktionsstart.

Text: admin / saabblog.net