Saab News Peking: Victor Muller talar, Hawtai Saab bara för Kina

Hawtai Motor Group
Hawtai Motor Group

Saab VD Victor Muller har kontaktat från Peking. Vid ett konferenssamtal meddelade han Dagens Nyheter mer information om partnerskapet med Hawtai Motor Group.

Så det är planerat att bygga Saab 9-3 efterföljaren, som kommer att släppas i slutet av 2012, från 2013 även i Kina. Men Muller fortsätter, kinesiska Saab är kvar i Kina och är endast avsedd för den lokala marknaden. Han tror på fler arbetsplatser i Trollhättan när Saab exporteras från Sverige till Folkrepubliken. För bara i nästa steg är byggnaden i Kina, för det nuvarande sortimentet, bara byggnaden i Trollhättan.

Muller räknar med att starta produktionen nästa vecka, tills Gemini-fonderna borde vara på Saab-kontona. Han förväntar sig de första överföringarna från Folkrepubliken på 10-dagar, hela Hatwai-fonderna ska vara inom 6-12-veckor i den svenska bilmästarens räkning.

Muller förväntar sig inga problem med EIB, som måste godkänna affären med Hawtai. Saabs styrelse ville inte kommentera aktuella försäljningsprognoser. Hur långt Saab-krisen har skadat konsumenternas förtroende är också svårt för honom att bedöma. Muller förhandlade med ett dussin tillverkare i Kina; kontraktet för Hawtai kom på grund av partnerskapet mellan kinesiska och VM Motori och den nya dieselmotoranläggningen i Kina.

I minst ett år ser Victor Muller ut att säkra Saab-finansieringen med de nya lånen och Hawtai-fonderna. Goda nyheter från Peking och slutligen slutet på krisveckorna.

Text: admin / saabblog.net