Hawtai Motor Group - den nya Saab-partner i Kina

Fram till igår var vi inte bekanta med Hawtai Motor Group. Företaget, som har funnits sedan 2000, är den största renkraftsdieselproducenten i Asien och arbetar nära Magna, Continental och Bosch. Om Hyundai Modele byggdes i licens under de första åren, gör du nu också dina egna skapelser, för närvarande två sedans och en SUV.

Hawtai B11
Hawtai B11

Hawtai investerar 150 miljoner euro i Saab, 120% av Spyker förvärvas för 29.9 miljoner euro, resterande 30 miljoner euro är en konvertibel obligation med en löptid på 6 månader och en ränta på 7%, omvandlingskursen per aktie är 4,88 euro. Myndigheterna i Kina, den svenska regeringen och EIB har ännu inte kommit överens. Tenaci Capital kommer också att konvertera 42 miljoner euro från lånet till Spyker till aktier, vilket avsevärt minskar Spykers räntebörda.

Sortimentet av Hawtai Motor Groups egna utveckling består av två sedans och en SUV. Hawtai B11, en lyxig sedan, som i form av funktioner som inte är sämre än den europeiska standarden. Det finns också luftkonditionerade baksätplatser, ett parkeringshjälpmedel med kamera, DVD-navigering, xenon med körljusassistenter, läder och allt annat du kan önska dig. B11 drivs av en 1.8-liters turbo-motor, en 2.4-liters bensinmotor eller en 2.0-liters diesel.

Hawtai B11 interiör
Hawtai B11 interiör

Den andra sedan är Hawtai B21, som är tillgänglig med liknande utrustning och en 2.0 liters bensinmotor från Mitsubishi eller eventuellt en 2.0-liters dieselmotor.

Hawtai B21
Hawtai B21

Den Hawtai B35, SUV för tillverkaren är liknande i sidolinjen hos Porsche Cayenne och finns även igen med 1.8 liters turbo motor, en 2.4 liters bensinmotor eller en 2.0 liter diesel. Alla produkter kan kombineras med den inbyggda 6 växeln automatiskt.

Hawtai B35
Hawtai B35

Hawatai är en ung och ambitiös tillverkare som vill vara en av de "stora". Huvuddragen i dieselmotorerna bör komma från den italienska tillverkaren VM, men alla måste själva bestämma om ett VM -dieselderivat är önskvärt i en Saab.

Ändå är Hawtai med sin kompetens inom dieselmotorsektorn och egen tillverkning av växellådor definitivt en intressant partner för Saab.

Text: admin / saabblog.net

Bilder: Hawtai Motor Group