Saab News: Leverantörer och varför regeringen väntar med beslutet?

Efter gårdagens positiva beslut av GM och statsskuldförvaltningen håller den svenska regeringen tillbaka för tillfället. Svenåke Berglie, president för leverantörsföreningen, kan inte helt förstå detta beteende. Han tycker att den svenska regeringen borde fatta ett beslut så snart som möjligt, naturligtvis för Saab, så att press läggs på EIB att också fatta snabba beslut.

Regeringen gjorde det dock klart i går kväll att det bara kommer att ta ställning efter EIB. Varför? När det gäller fastighetsbranschen har regeringen snabbt tagit ställning till Saab. Därefter dämpades du av EIB: s beslut och vill inte återuppleva denna situation.

Svenåke Berglie ser ytterligare problem för automaker i händelse av ett positivt beslut från EIB och regeringen. Först måste leverantörerna betala, säger Berglie, och en återgång till en normal leverans på den vanliga krediten, så ser han inte än. Han misstänker att Saab vill förlänga återbetalningen av gamla skulder, men anser att ingen leverantör kommer överens.

Den långsiktiga finansieringen av Saab måste först säkerställas innan han ser inget utrymme för koncessioner.

Förhandlingarna med leverantörerna kommer att ta minst en vecka, innan ingen bil kommer att rulla av linjen i Trollhättan. Slut på uttalandet av Svenåke Berglie.

Vad ska man tänka på? Berglie, känt för hjärtligt ord, bygger ett virtuellt hot. Å ena sidan måste han hålla ögonen på likviditeten hos medlemmarna i hans förening, å andra sidan vill han och måste leverera Saab. I händelse av tvekan kommer leverantörerna att göra kompromisser med Saab, för att du befinner dig i samma båt. Därför blir vi snygga och låt oss vänta och se vad som händer vid EIB i Luxemburg.

Text: admin / saabblog.net

2 tankar om “Saab News: Leverantörer och varför regeringen väntar med beslutet?"

 • blank

  Morgonfolk.

  Har hört talas om ett samarbete mellan Bmw och Gm.
  Enligt Wirtschaftswoche.

  Bör samarbetsavtalet vara nära slutförandet?

  vad är äkta med bmw och saab?

 • blank

  Som Saab-vän önskar du (naturligtvis inte) nästan i denna tragedi att märket åtminstone nu skulle hitta det värdefulla farvälet till bilscenen som det förtjänar. Istället dör hon, som Rover, en irriterande död i avbetalningar. Med de attraktiva nya 9-5 SportCombi och 9-4X skulle Saab nu ha sista chansen att starta igen. Det hela är som Borgward och Tucker. Men vi hoppas alla på Saab eftersom hoppet dör sist.

Kommentarer är stängda.