Saab News: Victor Muller och Jan Ake Jonsson i Peking

Victor Muller, Saab räddare
Victor Muller

I morse var de i Hongkong, nu är Victor Muller och Jan Ake Jonsson i Peking. Det handlar om att förhandla med kinesiska biltillverkare för ett strategiskt partnerskap och om tekniköverföring av den nya modulära och state-of-the-art Saab Phoenix-plattformen till Kina.

Belopp ska släppas som slutar den nuvarande likviditetskrisen. Det är fortfarande oklart vem Muller och Jonsson förhandlar med, som tidigare rapporterats, det finns fyra biltillverkare, varav två heter "Stora tillverkare", vad det än betyder.

Victor Muller välkomnade Riksgäldens beslut till Antonov och ser att Saab tar ett stort steg i rätt riktning.

Hemma i Sverige idag har den första leverantören, IAC-koncernen, avslutat 200-anställda i Skara och Färgelanda. För närvarande kommer den svenska regeringen inte att kommentera Antonovfrågan, utan beslutar först efter EIB, det har just meddelats.

Text: admin / saabblog.net