Saab News: Victor Muller och Jan Ake Jonsson i Peking

Victor Muller, Saab räddare
Victor Muller

I morse var de i Hongkong, nu är Victor Muller och Jan Ake Jonsson i Peking. Det handlar om att förhandla med kinesiska biltillverkare för ett strategiskt partnerskap och om tekniköverföring av den nya modulära och state-of-the-art Saab Phoenix-plattformen till Kina.

Syftet är att höja belopp som avslutar den pågående likviditetskrisen. Det är fortfarande oklart med vem Muller och Jonsson förhandlar med. Som tidigare rapporterats finns det fyra biltillverkare, varav två kallas "Stora tillverkare", vad det än kan betyda.

Victor Muller välkomnade Riksgäldens beslut till Antonov och ser att Saab tar ett stort steg i rätt riktning.

Hemma i Sverige idag har den första leverantören, IAC-koncernen, avslutat 200-anställda i Skara och Färgelanda. För närvarande kommer den svenska regeringen inte att kommentera Antonovfrågan, utan beslutar först efter EIB, det har just meddelats.

Text: admin / saabblog.net