GM: De hemliga förhållandena för Vladimir Antonov

Ankomsten av Vladimir Antonov i Saab är nu åtminstone lite närmare. Även om GM: s godkännande fortfarande är preliminärt och den svenska regeringen klokt håller tillbaka för taktiska skäl, var det överallt en av de bättre dagarna för Saab.

EIB: s godkännande, den förmodligen högsta hindernivån saknas fortfarande, men om GM ger framsteg, liksom skuldhanteringen och om den svenska regeringen fungerar smart, bör hindret tas.

Vilka villkor måste Antonov och / eller Saab möta mot GM?

GM: s GM-man James Cain ryggar sig bra på de villkor som Antonov måste uppfylla och hänvisar till konfidentialiteten av samtalen. En GM Insider är redan klarare. Enligt hans uppfattning finns det bara en anledning till att GM pratar med Saab och Antonov. General Motors sitter på ett helt värdelöst berg av icke-röstberättigande Saab preferensaktier. Dessa värdepapper är helt värdelösa för GM eftersom de inte påverkar Saab, och de ger inte någon inkomst eftersom Saab inte har gjort någon vinst sedan 2010.

Villkoret är att Antonov frigör GM av dessa papper för hela tiden. Saab skulle verkligen vara helt gratis och GM skulle bara vara en kund, om än en mycket betydande. Även Saabs pressansvarige Eric Geers ville inte säga till de hemliga förhållandena, men sa att det inte är svårt att träffa dem. Den högre hinder han ser vid EIB.

Detta har inte bekräftats officiellt, berättelsen verkar logisk för oss. Något rör sig - och det rör sig i rätt riktning.

Text: admin / saabblog.net