Saab News Stockholm: Minister Maud Olofsson talar

Maud Olofsson
Maud Olofsson

Maud Olofsson är ekonomiministeriet. I Sverige anses hon inte vara avgörande. Till media understryker Olofsson att när det gäller bilmakaren Saab gjorde de vad som var möjligt. Det är delvis korrekt, eftersom den svenska regeringen har godkänt försäljningen av fastigheten. Allt annat, enligt Olofsson, är nu Saabs och EIB: s ansvar.

Ministern avvisar kategoriskt en räddningsplan för regeringen. Det är upp till Saab-ledningen och ägaren att ta hand om dessa problem, informerar hon. Så det är klart att det inte kommer att bli någon räddningsaktion av regeringen.

Vad de närmaste dagarna i Olofssons ministerium diskuteras är presentationen av statsskuldhanteringen. Det handlar då om ägarfrågan när det gäller Antonov. Mitt 2-cent insisterar på att Olofsson håller med och omedelbart avvisar EIB. Vi kommer att se.

De förlorar förtroendet hos leverantörerna och du förbereder dig för uppsägningar. Efter att ha skickat de tillfälliga arbetstagarna hem, är de anställda nu på väg. Svenake Berglie, ordförande för leverantörerna, uppskattar att 2.500 beror på 3000-jobb.

Text: admin / saabblog.net