Saab News Trollhättan: Saabs anställda är hemma resten av veckan.

Saab-anläggningen Trollhättan
Saab-anläggningen Trollhättan

Idag har Saabs anställda varit tillbaka på fabriken för första gången på ett tag. Underhållsarbete gjordes och erbjöd möjlighet till vidareutbildning. Det är det för den här veckan. Ingen produktionsstart i sikte, resten av veckan är de anställda hemma. Och väntan fortsätter.

Hakan Scott, ordförande för fackföreningen IF vid Saab-fabriken, anser att det är en svår situation för alla. Han kan göra banken (han menar EIB) förstår inte. För i hans ögon finns det en lösning på situationen och bankens ställning är oförståelig.

Saabs anställda har inte givit upp hopp.

Hans Noren, som har varit i Saab i 27 år, sa till den lokala pressen: ”Jag hoppas att vi kan komma igång och bygga bilar igen. Men tyvärr är det inte i våra händer, det finns inte mycket vi kan göra åt det. ”

Under åren på Saab har han upplevt många upp- och nedgångar. "Det var alltid något, vi var aldrig riktigt säkra".

Text: admin / saabblog.net