Saab News Stockholm: Vad säger Vladimir Antonov?

Vladimir Antonov
Vladimir Antonov

Uppdatering: 13: 48 / Update 14: 57

Igår träffade Bo Lundgren och Vladimir Antonov. Riksgäldens direktör beskrev mötet som mycket positivt. Vladimir Antonov är också nöjd med utvecklingen och är nu full av hopp om att bli Saabs aktieägare. Hans talesman Carlstöm säger att man ser statsskuldförvaltningen på ena sidan med Antonov.

Den planerade försäljningen av fastigheter verkar vara mindre och mindre inriktad, efter att även på Antonov-sidan som erkänts vid EIB om granitpress. EIB Problematk-lösningen är nu inte längre en prioritet och du letar efter andra finansieringsalternativ.

Vilka finansieringsmöjligheter Antonov ser ville ha sagt sin talesman inte förrädda. Investeraren själv har lämnat Stockhlom och är på väg till Baltikum där han äger flera banker. Resan tjänar också till att lösa Saabs ekonomiska problem.

Efter Carlstöm kommer Vladimir Antonov att besöka växten i Trollhättan nästa vecka. Kanske tar han med sig en lösning på problemen så att produktionen kan börja igen.

Som svenska myndigheter rapporterar Saab är igen i samtal med GM. GM vill dock inte ge detaljer. Saab är viktigt för GM som licensinnehavare som betalar lukrativa avgifter.

Saab Mangangement har nu också insett tidsfaktorn. Svenska nyhetsbyråer rapporterar att de är desperata efter tidsfaktorn för att hitta nya finansieringsmöjligheter. Samtidigt fortsätter diskussionerna med EIB med diskussioner med ”flera kinesiska företag inom bilindustrin”.

Text: admin / saabblog.net