Saab News Stockholm: Vladimir Antonov är snart ny Saab (med) ägare?

Vladimir Antonov
Vladimir Antonov

Bo Lundgren, direktör för Reichsverwaltungsverwaltung, och investerare Vladimir Antonov är över. Bo Lundgren önskade att mötet hade ägt rum tidigare. Lundgren kommer nu att utarbeta ett uttalande för den svenska regeringen och specificera om han skulle vilja rekommendera Antonov som ny samägare till Saab. Han lovar sin rekommendation inom några dagar.

Så fortsätter den hängande festen för Saab. Vi kommer ihåg: Lundgrens myndighet verkar vara vänlig med Saab, han hade redan godkänt fastighetsavtalet. Den svenska regeringen har följt sin rekommendation, EIB torpedoterade affären och bringade den till stillestånd. Om den nationella skuldförvaltningen föreslår den svenska regeringen Antonov som aktieägare kommer den att följa, vad kommer EIB att göra - som har en vetorätt som alla andra.

Har dagen hjälpt oss? Nej, inte än. Antonov själv eller hans svenska munstycke Carlstöm har ännu inte fått några kommentarer.

Text: admin / saabblog.net

Bild: Jonas Fröberg

2 tankar om “Saab News Stockholm: Vladimir Antonov är snart ny Saab (med) ägare?"

  • Nu har Muller verkligen talat. Det skulle också vara dags för GM att skicka en klar signal. Om Saabs patent är så viktiga för dessa amerikaner, varför låt svenskarna blöda så? På grund av den nya GMO: s extraordinära börsintroduktion bör vara tillräckligt bra med över 25 miljarder dollar tillräckligt med pengar för att investera en del av de belopp som endast drogs i åratal från Opel och Saab. Om denna situation skulle påverka en annan europeisk bilproducent skulle EIB dessutom ha haft sådana villkor.

  • blank

    Alla pratar om EIB och den tiden är slut. Men vem talar om Saabs ägare Mullers ansvar. Varför försökte han inte reagera på den långsiktiga förutsebara likviditetskrisen? När underleverantörer inte hade fått några pengar i veckor, blev det fortfarande avvisat. Eftersom mycket tid var bortkastad och mycket förtroende förstördes. Som en SAAB-fläkt (och förare) har jag naturligtvis hoppats på 25 år.
    Holger

Kommentarer är stängda.