Saab News: Bejiing T60, det andra livet för Saab 9-3

Beijing-T60, jag var en gång en Saab
Beijing-T60, jag var en gång en Saab

Så det är när du säljer svensk teknik till Kina. Vid någon tidpunkt möter du dem igen. Saab 9-3 har fått ett andra liv och startar en ny karriär som Bejiing T60, vilket låter mer som en rysk krigsmaskin än en elegant sedan.

T60 är baserad på den 2010 BAIC-förvärvade plattformen för Saab 9-3 och 2012 kommer att gå in i produktion i Kina. Designvis, Bejiing har miles bort från sitt ursprung. Utan avund måste vi inse att bildesign i Kina blir bättre, men vi tycker verkligen inte om det.

T60 kommer att fungera som flaggskeppet på Bejiing-etiketten. Även i Kina betraktas Bejiing inte som ett "starkt varumärke", men reklamverksamheten är avsett att avhjälpa detta för att uppnå den krävande kvantitetsplaneringen.

Linjens nuvarande begränsningspolitik är ett problem. I huvudstaden är den månatliga registreringen på 20.000 nya bilar begränsad, vilket gör det svårt för en nykomling att lyckas. I andra städer har licensavgiften ökats, vilket gör en ny registrering exterm dyr. Lycka till i det andra livet.

Text: admin / saabblog.net

Bilder: China Car Times