Saab News: Reuter rapporterar att produktionsstart är försenat - EIB hävdar sippra igenom.

Uppdatering: 13.40 / Uppdatering 16: 00

Reuters rapporterar att produktionen vid Saab kommer att fördröjas ytterligare.

Saabs talesman, Erich Geers, berättade för pressbyrån att det nu finns ett avtal med EIB, men under mycket hårda förhållanden.

Svaret från EIB ger ytterligare osäkerhet när produktionen startar igen i Sverige. Ursprungligen var det planerat att starta om produktionen i slutet av den nya veckan, Saab förlorar pengar varje dag på grund av produktionsstoppet eftersom kostnaderna fortsätter att löpa. Enligt Svenska Dagbladet har GM nu godkänt fastighetsavtalet.

Dåliga nyheter kommer från Victor Antonov. Hans talesman Lars Carlström berättade för Radio P4 Väst att EIB: s krav är oacceptabla och att de är en grundläggande förändring av förslagen. Under dessa omständigheter kommer det inte att finnas några pengar transaktioner till förmån för Saab. Representanter för Antonov försöker kontakta EIB, men detta kommer bara att vara möjligt igen efter påsk.

Om EIB insisterar på sina fordringar (beroende på vad de är) kommer situationen att bli väldigt svårt för Saab nästa vecka. Carlström betonade att de fortfarande letar efter alternativa finansieringsalternativ.

Under tiden (16.00:90) har ytterligare detaljer läckt ut. Bloomberg och andra källor rapporterar följande otroliga detaljer angående Lars Carlström. Följaktligen är EIB: s villkor för godkännande av fastighetsaffären full återbetalning av EIB-lånet inom XNUMX dagar. Denna detalj har cirkulerat sedan igår - hittills tyckte vi att det var ett otroligt och dåligt skämt. Om denna rapport är korrekt, och det verkar, är det uppenbart att Saab inte kan uppfylla dessa krav och Antonov kommer inte att svara. Hur man vänder det är den svenska biltillverkaren instängd.

Sad påsk. Det som hotar att gryning är inte bra alls. I princip kan vi inte tro EIB: s historia, eftersom EIB har ingen anledning att ringa upp lånet, eftersom Konungariket Sverige fortsätter att garantera Saab.

Låt oss hålla oss lugna. Griffin Up!

Källor: Reuters, TT, Svenska Dagbladet

Text: admin / saabblog.net