Saab 9-5: Ny Saab 9-5 SportCombi driven av vilken bil?

9-5 SportCombi "What Car" körde honom till testet
9-5 SportCombi "What Car" körde honom till testet

Även om det fortfarande ett par månader att komma i kund händerna tills den första 9-5 Sportcombi, den brittiska bilen tidningen What Car kan redan testa en Vorserienmodel på engelska vägar.

Och det är vad britterna säger om den nya 9-5 SportComi, som heter Sport Tourer i Storbritannien.

Den nya 9-5 SportCombi blir mer "Saab". Den nya Saab 9-5 sedan saknar Saab DNA, säger engelska, och Saab har sett det också. Därför kommer Combi och sedan att bli mer "Saabig" igen under modellåret 2012. Svenskarna arbetar med många inställningsalternativ på chassit och karosseriet för att förse det nya modellåret med mer Saab-DNA. Goda nyheter för Saab-fansen, eftersom dessa nya ändringar verkar gilla "Vilken bil?" att hitta.

Den nya Saab 9-5 SportCombi
Den nya Saab 9-5 SportCombi

”Vilken bil?” Är förvirrande mängden olika chassjusteringar för fram- och fyrhjulsdrivningssystem och motoriseringsgrad. Den anpassningsbara fjädring uppfylls inte nödvändigtvis heller, eftersom Saab borde sägas gå ”tillbaka till grunderna” och erbjuda en välgjord upphängningsuppsättning, utöver den ”Hi Per Strut” för de kraftfulla motorerna.

Stor svans - bra styling
Stor svans - bra styling

De Saabs ingenjörer är på rätt spår, har chassi tuning hittat testförare dödades i dragkraft och hantering, bara den långsamma åkkomfort av den nya 9-5 Sportcombi förbättras. Kunden får i alla fall en mycket snygg gods med stort interiör och bra användbar lastareal.

Gillade inte interiörkvaliteten, som klassificeras som inte helt lämplig för fordonsklassen och dieselmodellens ljud. Om kunderna fortfarande kommer att flyga på den nya Saab. Vår förutsägelse: 9-5 SportCombi kommer att bli en framgång för svenskarna.

Text: admin / saabblog.net

Källa och bilder: Vilken bil?