Saab likviditetskris: grönt ljus för Saab!

Maud Olofsson
Maud Olofsson

Den svenska regeringen har gett grönt ljus för ytterligare Saab-finansiering. Industriminister Maud Olofsson meddelade på en presskonferens i Rosenbad regeringens beslut.

Vad detta betyder för Saab att tillgänglig under EIB lån på EUR 400 miljoner droppar till 220 miljoner. På samma sätt frigör EIB säkerheter. Med dagens beslut kan Saab hoppas på en första delfinansiering på minst 30 miljoner euro.

Dagens beslut gäller endast säkerställandet av likviditet och inte frågan om den nya medeaktionen. Ankomsten av Antonov är fortfarande under granskning och är kopplad till tre mycket svåra förhållanden.

För det första måste det säkerställas att Saab får ett rättvist pris för fastigheten, Saabs tillgång och tillgång måste garanteras för företaget. Penningtvätt Påståenden måste röjas helt och fonderna måste lösas av en europeisk bank som inte direkt berörs av Antonovs.

Regeringen skyddar skattebetalarna och skattebetalarnas pengar, säger Maud Olofsson. Man vill se till att köpeskillingen för fastigheten, som långt överstiger värdet av den första lånedelen av 30-miljoner, är marknadsmässig. Och du vill säkert skydda Saab från inte allvarliga köpare.

En bra dag för Saab. En bra dag för Trollhättan. Ett första steg på en lång väg.

Text: admin / saabblog.net