Saab i pressen: Saab-försäljning till Spyker - GM: s tunga arv

Saab 9-3 SportCombi Griffin
Saab 9-3 SportCombi Griffin

Saab är i kris. Tyvärr och fortfarande. Manager Magazin har analyserat Saab-situationen och, för en tysk publikation anmärkningsvärd, har kommit till egna fynd borta från det vanliga.

Således bedömde Manager Magazin den snabba separationen av GM som en mammut uppgift som var svår att hantera.

Och du anger tydligt följande. Saab behöver ett nytt backkontor.

Nuvarande problem kan ses ganska nyktert på grund av bristen på infrastruktur och svenskarnas bristande erfarenhet. Vad som händer, var kontrollen utannonserad till GM-tider, bokföringen var i Barcelona. I Trollhättan byggdes och utvecklades bilar, med administration hade man lite på hatten.

Efter separationsstyrning, service och kundkommunikation för ett större industriföretag på kortast möjliga tid för att bygga upp förvaltningen överväldigad. Faktorerna som saknas för att förbereda sig för förvärvet och bristen på erfarenhet av fullständig ombyggnad av en administration har troligen underskattats. En tydlig och nykter analys som är rätt och förklarar mycket.

En välskriven artikel, utan den vanliga illviljan, som är definitivt värt att läsa.

Läs artikeln om Manager Magazine.

Text: admin / saabblog.net