Saab News: En liten glimt av hopp i Saab-krisen

Trollhättan: Idag goda nyheter från Saab?
Trollhättan: Idag goda nyheter från Saab?

Långsamt verkar situationen för Saab vara lite bättre.

Som svenska talesman Vladimir Antonov meddelade Lars Carlstöm att det svenska riket Debt Verket har gett sitt samtycke att Antonov respektive kan dela den avser Antonov Convers Group, medel till Saab.

Det handlar om en summa som borde vara över en halv miljard svenska kronor, så om 50 miljoner euro.

Pengarna kommer att tjäna Saab som likviditetsbuffert, så starta produktionen igen och Leveransfakturor kan betalas.

Som Lars Carlström sade vidare, förväntar han sig att Antonovs ankomst till Saab nu sker i tid och myndigheternas godkännande är bara en form av form. Det var inte sagt hur snabbt pengarna tillhandahålls av Convers Group.

Innan du hejar nu är bekräftelsen av svensk riksskuldhantering inte tillgänglig för oss. Endast uttalandet från Antonovs anställd Carlström. Möjligheten att Antonov snabbt tjänade pengar kom som en ryktet på kvällstimmarna igår och verkar nu vara sant.

Men en stråle av hopp är en stråle av hopp.

Fortsätt Saabing!

Text: admin / saabblog.net