Saab VD Jonsson Avgång: Pressrecensioner

Jan Åke Jonsson
Jan Åke Jonsson

Saabs VD och VD Jonssons avgång är slutet på en era, inte Saabs slut. Men det kommer vid en mycket dålig tid.

Vi har sammanställt de viktigaste artiklarna i det tyska medielandskapet för dig.

Optimist i Sverige

En sak måste lämnas till Victor Muller, räddaren för den svenska biltillverkaren Saab: han har en otrolig talang för att sälja dåliga nyheter euforiskt. Det bevisade han igen på fredag. "Förra året började vi krypa vi lär oss att gå i år och vi kommer att springa från nästa år, sade han när han presenterade de årliga siffrorna för Saab-moderföretaget Spyker Cars. Läs mer på Süddeutsche.

Spyker chefen tar över på Saab hjulet

Den slagna svenska biltillverkaren får en ny turné. Den kontroversiella Spyker-chef Muller flyttar till toppen av företaget. Men Saab-mamman är i rött - och är beroende av en rysk investerare. Läs mer på Financial Times Deutschland.

Saab förlorar sin viktigaste man

Saab-chef Jan Åke Jonsson avgår. Inte ett bra tecken för biltillverkaren - speciellt eftersom den nya vice har redan kastat sin tjänst. Och då finns det dåliga siffror och en kontroversiell investerare. Bra, välgrundad artikel om Reuters läsa.

Oro på Saab: Höga förluster och VD förändring

Den svenska automakern Saab vill inte vara lugn. Det var endast meddelat att den tidigare vd Jan Åke Jonsson från mitten av maj hade sitt inlägg, då måste informeras om att företaget har dragit in stora förluster under året 2010. Läs mer på Bilradar.

Saab chef Jonsson avgår: Höga förluster 2010

Förändring av chef och höga förluster hos den belejdade svenska automakern Saab: Tidigare VD Jan Åke Jonsson avgår i mitten av maj. Övergångsbestämmelse bör holländska Saab ägaren Victor Muller driva företaget. Läs vidare Tid på nätet.

Saab i nöd

Vad händer med Saab? Den svenska bilproducenten kommer att fortsätta att ha stora problem efter övertagandet av den nederländska sportbilsproducenten Spyker, särskilt finansiell. Läs artikeln Ny flotta.

Sammanställning: admin / saabblog.net

Man tänkte på “Saab VD Jonsson Avgång: Pressrecensioner"

  • blank

    Tack för den här artikeln!

Kommentarer är stängda.