Saab Hybrid för Saab 9-3 efterföljare 2012

Saab PhoeniX Concept, turbo, elmotor, fyrhjulsdrift
Saab PhoeniX Concept, turbo, elmotor, fyrhjulsdrift

Från olika källor hörs nyheter om Saabs första hybrid-enhet, som kommer att debutera i 2012 / 13 efterträdare till Saab 9-3.

Nyhetssituationen är motsägelsefull, men följande framträder: Till skillnad från andra system som vi redan känner till kommer Saab att ha framhjulen drivna av en vanlig motor som drivs med bensin eller gas, vilket är ett stort ämne i Sverige.

Bakhjulen är på efterfrågan, som liknar en turbohöjning, driven av elmotorn. Hjärnstenen i alla hybrider är Saab eXWD fyrhjulsdrift. Så du sparar den konventionella anslutningen av fram och bakaxeln och därmed vikt och irriterande justering eller komfortproblem med andra tillverkare kämpar

Oförklarlighet och motsägelse finns i detta tidiga skede om motorn som ska installeras. Vissa källor talar om den välkända V6-motorn från GM-produktion, andra från en 4-cylindermotor. Enligt vår mening är GM / Holden-motorn inte nödvändigtvis en av de mest bränsleeffektiva och mest lovande motorerna i världen.

Li-ion-batterier kommer att användas i den nya Saab Hybrid, som är toppmodern. Det är känt att 9-3 efterföljare 2012 förväntas. Hybriden från Saab-sidan är ingen officiell tillkännagivande tidigare, 2013 förväntas.

Text: admin / saabblog.net

Bild: Saab bilar