Saab 9-5 SportCombi Polis Version

Saab 9-5 Polis
Saab 9-5 Polis

Saab 9-5 finns i sin gamla version över hela världen i många speciella versioner som används. I Tyskland kan du se 9-5 sportdräkten på flygplatsen i München som en friktionstester, en disciplin med en lång Saab-tradition.

I de skandinaviska länderna Saab och även Volvos reser som polis, tull, taxi eller räddningsfordon.

Om du gillar att titta på Wallander-filmer, känner du till den goda gamla Saab 9-5 som ett polisens nödfordon.

Framför allt är den robusta 9-5 i boendversionen och var väldigt populär som ett polisbil. Såsom är känt, byggdes alla Saab 9-5s i Trollhättan, omvandlades till ett polisfordon 9-5 var också i Trollhättan på ANA Specialbilar, ett dotterbolag till den största Saab-återförsäljaren.

Saab 9-5 sportdräkt, polisversion.
Saab 9-5 sportdräkt, polisversion.

Saab 9-5-stationvagnar var tillgängliga fram till slutet av produktionen med alla möjliga förädlingar och i många utvecklingsstadier.

En ANA Specialbilar broschyr visar möjligheterna till expansion och förändringar i inredningen.

Saab 9-5 polis, exteriör.
Saab 9-5 polis, exteriör.

Saab 9-5 polis, cockpit.
Saab 9-5 polis, cockpit.

Den gamla Saab 9-5 sportvagnen var mycket populär på grund av sin robusthet, relativ kompaktitet och god klarhet i fältstyrkorna. För närvarande har Saab lämnat ett mellanrum som ska stängas genom att ställa in den gamla 9-5.

Saab 9-5 Polis Sports Suit, robust och klar.
Saab 9-5 Polis Sports Suit, robust och klar.

Den nya Saab 9-5 i sedan-versionen har upptäckts flera gånger av oss på svenska vägar i ANA-omvandlingsversioner som en taxi. Vi antar att med utseendet på den nya 9-5 sportdräkten kommer det också att finnas en polisversion igen, som under tiden har bekräftats av ANA Specialbilar.

Text: admin / saabblog.net

Bilder: ANA Trollhättan