Saabo - Caravan Dwarf Revival? Knaus sätter tillbaka den lätta konstruktionen.

Ingen Saabo, en Knaus Schwalbennest med Fiat 500
Ingen Saabo, en Knaus Schwalbennest med Fiat 500

Saabo-husvagnen var ovanlig för sin tid när det gäller rymdutnyttjande och vikt. Varför Saabo misslyckades ekonomiskt är det idag inte längre förståeligt. Grundkoncept, pris och vikt var varumärkeskompetenta eller överlägsna konkurrenterna.

I efterdyningarna blev husvagnar större, tyngre och lyxigare.

Skulle det finnas en marknad idag för intelligent ljuskonstruktion i små husvagnar? En retro Saabo, passande för en ny liten Saab?

Jo, det här är drömmar som säkert kommer att förbli drömmar, för Saabo var ett barn av sin tid och Saab själv vill gå in i premiumsegmentet med sina bilar eller redan är där. Men det finns små husvagnar igen, för Knaus bygger en retromodell med vilken triumfmarschen av minivagnen "Schwalbennest" av byggaren och företagets grundare Helmut Knaus började 1961.

Nu, 50 år senare, sätter botten på det populära ägget igen: På 150 är kopior av den trogena reproduktionen av den klassiska bilen begränsad. Liksom 3,77 meter långa fordon två-brännare spis, diskbänk, minikylskåp och färskvattentank samt en mysig för (2,05 1,37 gånger meter) kommer en dag har dubbel bäddsoffa med bord.

Priset på 5990 Euro är också ett attraktivt mini-format. Presentationen av den enda 565 Kilo-lätta husvagnen ägde rum vid Stuttgart semestermässan CMT (15 till 23 januari 2011).

Text: admin / saabblog.net

Bild: Knaus