Ny Saab 9-5 SportCombi i Genève

Den fullständiga premiären av Saab PhoeniX-konceptet, den nya Saab 9-3 Griffin och det banbrytande Saab IQon-multimediasystemet har satt den ”officiella” premiären på Saab 9-5 SportCombi i bakgrunden. Ledsen, felaktigt.

Saab 9-5 SportCombi i Genève
Saab 9-5 SportCombi i Genève

Saab firar premiären för 9-5 Sport Combi på Genèves Motor Show. Den nya modellen utvecklades parallellt med sedan och kan beställas från april. Stationvagnen förväntas lanseras i september.

Den vidsträckta, sluttande taklinjen öppnar sig i en brant sluttande baksida med Saabs signaturomslagsruta. En takräcke är standard. Stommen, som är mattad, erbjuder en volym 527 liter till 1600 liter.

Bland Zuladungslösungen inkluderar en mångsidig, multi-fällbara lastgolvet, en U-formad skena för flexibel rumslayout (U-rail) och ett förvaringsfack under golvet, som även kan användas som en vattentät transportutrymme.

Nu är den "officiella" premiären, Saab 9-5 SportCombi i Genève
Nu är den "officiella" premiären, Saab 9-5 SportCombi i Genève

9-5 Sport Combi är också tillgänglig med en elektrisk, öppningsvinkel programmerbar baklucka. Den bakre ryggstödet kan vikas nästan helt i 60: 40-förhållandet utan att behöva röra sitsens klädsel eller ta bort nackstöd. När ryggstödet viks ner, utökas lastutrymmet till nästan två meter.

Saab 9-5 SportCombi interiör
Saab 9-5 SportCombi interiör

Sidoväggarna är helt platt och vertikala. Detta skapar ett jämnt, öppet utrymme utan att störa hörn eller hjulbågar. Delar i sidoväggarna ger utrymme för mindre föremål. Fyra ögonlock och en 12-V uttag är också standard. För att understryka den sportiga karaktären är bakluckan något lutad framåt. Det domineras i hela bredden av en ljusstång i isblockskonstruktionen, som öppnas vid sidorna i baklampans kluster.

Saab 9-5 SportCombi Geneva Motor Show 2011
Saab 9-5 SportCombi Geneva Motor Show 2011

Som ett komplement till helt turboladdade motorer för sedan, som erbjuder både bensin och diesel med bioetanol och varianter kan Combi eventuellt vara utrustad med XWD all-wheel drive system. Det finns också den adaptiva chassisystem Saab Drive Sense, en adaptiv farthållare, adaptiva Bi-Xenon Smart Beam strålkastare, fjärrstyrning, en tre-zon klimatanläggning och head-up display projekt informationen i stil med ett jaktplan till vindrutan.

Källa / Bilder: Auto-Media-portal.net (ampnet / jri)