Saab PhoeniX Concept vad säger den tyska pressen?

Saab PhoeniX Concept
Saab PhoeniX Concept

Phoenix från askan

Om det här är Saabs framtid, kommer varumärket aldrig att dö: Phoenix-studien är spektakulär. I Genève står konceptbilen, som bör ge synpunkter på teknik och design av framtida modeller. Det säger att Autobild låter bra. Läs artikeln ...

Bounce från askan

Det svenska varumärket Saab, som kämpade för att överleva för ett år sedan, lyckades en verklig överraskning i Genève: en spektakulär stilkupé med det lockande namnet Phoenix avslöjades. "Vi vill provocera," säger Saab-designer Jason Castriota. Värt att läsa på Spiegel.de.

Sverige aptitretare med dubbeldörrar

Med Saab Phoenix Concept kommer den svenska bilproducenten att ge en utsikt över den framtida designen samt den nya drivtekniken för kommande modeller på Genèves Motor Show. Saab vill markera en ny början med den ovanliga designstudien. Hittade i bilen Moto Sport.

PhoeniX ur askan - Saabs framtid är i Genève

Det har varit ett bra år nu sedan svensk bilproducent Saab delade upp med det stora moderskapet General Motors. Nu vill skandinaverna bevisa att de kan bygga framtidssäkra bilar också eller bara utan amerikanernas hjälp.

I Genève avslöjade Saab idag feniX-studien, som stiger från askan, så att säga. Läs mer på Autoblog ...

Futuristisk i kör och design: Saab Phoenix Concept Car

En två-dörr sport coupe med hybriddrivna Saab presenterar på Genèves Motor Show (till 13, mars). Phoenix Concept Car med den aerodynamiska kroppen har en 1,6-liters turbomotor med 147 kW / 200 PS, som skickar sitt maximala vridmoment på 250 Nm till framhjulen. Läs mer på Motor-Exclusive.de ...