Saab PhoeniX Concept vad säger den tyska pressen?

Saab PhoeniX Concept
Saab PhoeniX Concept

Phoenix från askan

Om det här är Saabs framtid, kommer varumärket aldrig att dö: Phoenix-studien är spektakulär. I Genève står konceptbilen, som bör ge synpunkter på teknik och design av framtida modeller. Det säger att Autobild låter bra. Läs artikel ...

Bounce från askan

Det svenska varumärket Saab, som fortfarande kämpade för överlevnad för ett år sedan, lyckades en riktig överraskning i Genève: En spektakulärt utformad kupé med det stämningsfulla namnet Phoenix presenterades. "Vi vill provocera", säger Saab-designern Jason Castriota. Värt att läsa på Spiegel.de.

Sverige aptitretare med dubbeldörrar

Med Saab Phoenix Concept ger den svenska biltillverkaren på Geneva Motor Show en blick på framtida design och den nya drivtekniken för kommande modeller. Saab vill markera en ny början med den ovanliga designstudien. Hittade i bilen Moto Sport.

PhoeniX ur askan - Saabs framtid är i Genève

Det har varit ett bra år nu sedan svensk bilproducent Saab delade upp med det stora moderskapet General Motors. Nu vill skandinaverna bevisa att de kan bygga framtidssäkra bilar också eller bara utan amerikanernas hjälp.

Saab avslöjade idag PhoeniX-studien i Genève, som så att säga upp från asken. Läs mer om Autoblog ...

Futuristisk i kör och design: Saab Phoenix Concept Car

Saab presenterar en två-dörrars sportkupé med hybriddrift på bilutställningen i Genève (fram till 13 mars). Konceptbilen Phoenix med den aerodynamiska karossen har en 1,6-liters turbobensinmotor med 147 kW / 200 hk, vilket skickar sitt maximala vridmoment på 250 Nm till framhjulen. Läs mer på Motor-Exclusive.de ...