Saab PhoeniX Concept första bilder

Saab PhoeniX Concept är en studie. Återigen kan man säga. Vi har sett så många underbara Saab-studier. Men Saab Phoenix är Jason Castriotas första konceptbil och därför viktig för Saabs designframtid. Vi kommer ihåg, Castriota har tidigare samlat stora bilar som Ferrari 599 och Maserati Gran Tourismo i vår värld.

Saab PhoeniX Concept
Saab PhoeniX Concept

PhoeniX-konceptet tar upp många citat från Saabs flyghistoria, du kan känna igen vingformen som ett citat. Ett citat som alla Saab på något sätt, men nyligen mindre, hade i sina gener.


Du kan enkelt kolla dubbeldörrarna, som redan genomfört några studier. Följande gäller endast Concept Car. Svansen med kammen bör påminna Saab Sonett-modellerna.

Inuti kommer hela konceptbilen att framkallas med exponerade metalliska accenter, avfyrade i eldrött som accentbelysning. Reeler är redan Google Android infotainment system, som också kommer att hittas i nästa generations 9-3.

Saab PhoeniX Concept, design citat från Saab Sonnet
Saab PhoeniX Concept, design citat från Saab Sonnet

Saab PhoeniX-konceptet avfyras av en 1.6-liters turbo med direktinsprutning och 200 hk som kommer från BMW / Saab-samarbetet. Det nya Saab fyrhjulsdrivningssystemet, kallat eXWD, produceras i samarbete med American Axle. Det finns en 34 hk elmotor och ett 1,1 kWh litiumjonbatteri på bakhjulen.

Saab PhoeniX Concept är baserat på Phoenix-plattformen, där efterföljaren till den nuvarande Saab 9-3 kommer att baseras.

PhoeniX ur askan? Vi önskar det väldigt mycket.

Foton: Saab