Saab PhoeniX Concept första bilder

Saab PhoeniX Concept är en studie. Återigen kan man säga. Vi har sett så många underbara Saab-studier. Men Saab Phoenix är Jason Castriotas första konceptbil och därför viktig för Saabs designframtid. Vi kommer ihåg, Castriota har tidigare samlat stora bilar som Ferrari 599 och Maserati Gran Tourismo i vår värld.

Saab PhoeniX Concept
Saab PhoeniX Concept

FeniXkonceptet tar många citat från Saabs luftfartshistoria igen, du kan se vingeformen som ett citat. Ett citat som alla Saab hittills på något sätt, men mindre nyligen, bar i generna.


Du kan enkelt kolla dubbeldörrarna, som redan genomfört några studier. Följande gäller endast Concept Car. Svansen med kammen bör påminna Saab Sonett-modellerna.

Inuti kommer hela konceptbilen att framkallas med exponerade metalliska accenter, avfyrade i eldrött som accentbelysning. Reeler är redan Google Android infotainment system, som också kommer att hittas i nästa generations 9-3.

Saab PhoeniX Concept, design citat från Saab Sonnet
Saab PhoeniX Concept, design citat från Saab Sonnet

Saab PhoeniX Concept drivs av en 1.6 liters direktinsprutad turbo med 200 PS, som kommer från BMW / Saab-samarbetet. Det nya Saab fyrhjulsdrivningssystemet, kallat eXWD, tillverkas gemensamt med American Axle. Bakhjulen är utrustade med en 34-PS elektrisk motor och ett 1,1 kWh litiumjonbatteri.

Saab PhoeniX Concept är baserat på Phoenix-plattformen, där efterföljaren till den nuvarande Saab 9-3 kommer att baseras.

PhoeniX ur askan? Vi önskar det väldigt mycket.

Foton: Saab