Saab Tyskland försäljning plus 2011 planeras

I morgon är Saab-avskiljningen från GM för ett år sedan. Vi kommer ihåg att anläggningen i Trollhättan var i färd med bosättning. Under tiden har Saab verkligen accelererat och du kan känna den friska vinden som går igenom företaget.

Saab Tyskland har under tiden sagt farväl till Rüsselsheim och flyttat till Frankfurt till sitt traditionella läge.

Omstart i den oberoende sektorn är 2011 kommunicerar också i försäljningssiffrorna för den tyska marknaden. Som en Saab-talesman i Mayrhofen tillkännages i Tyskland i år kommer 2.500 Saab att säljas. Av dessa kommer varje fjärde bil att ha den innovativa fyrhjulsdriften.

Försäljningsökningen är också nödvändig, för Saabs marknadsandel i Tyskland hade under 2010 krympt till knappt märkbara 0,04 procent eller 860 enheter. Bara en gång plöjer Saab 83-återförsäljare den lokala marknaden. 64 ytterligare servicepartners utför reparations- och underhållsarbete, men får inte sälja nya modeller.

Storstadsregioner som München, Stuttgart eller Köln är (fortfarande) i stort sett vita fläckar på kartan.

Har Tyskland utrymme för tillverkare av enskilda bilar? Absolut ja, och omomen är bra, för många nya saker kommer från Sverige. Med den nya modellen offensiv som börjar i Genève med 9-5 Sport Wagon, bör revideras och dessutom beställt Ausstatungsdetails den 9-4X och den reviderade Saab 9-3 vara att skapa plus.

Källor: Saab / Autohaus.de