SAAB News: Saab 9-4x Aero landade!

Uppdatering: 14: 12

Han skulle ha förändrat Saabs uppfattning i allmänheten och han skulle ha öppnat nya grupper av köpare. Saab 9-4x kunde ha gjort mycket rörelse och de som fick se och köra 9-4x var fulla av beröm. Som vi vet har det inte kommit till en officiell lansering för de europeiska marknaderna, och endast små nummer har byggts för USA.

Saab 9-4x

Men även med den amerikanska installationen kör 9-4x sportigt och har en stor mängd roliga möjligheter. Mark hade nöjet att köra Saab och har en Fahrbericht levereras, och även från mig finns det en detaljerad beskrivning testet, Den som fick flytta Saab 9-4x ville inte ge den tillbaka ... ett faktum som talar för bilen. Hade han också byggts för Europa, skulle det vara en i vår carport ... om vi hade en, eftersom de planerade kvantiteterna för Tyskland var låga.

Saab 9-4x

Längst upp i norr, vid Saab Service Kiel - Autohaus Lafrentz GmbH, sedan igår den här vackra Saab 9-4x Aero. Saab-entusiasterna från Kiel har importerat den sportiga Allrader från USA och för närvarande omvandlar den till tyska vägar. 9-4x i färgen "Crystal Red", en färg som jag också sett för första gången, ser mer än bra ut och är speciellt exklusiv. Endast två kopior lämnade fabriken i Mexiko i detta färgschema.

Saab 9-4x

"Crystal Red" som påminner om de traditionella, sportiga röda tonerna i designikonet Saab 900 Turbo 16S, och sålunda skulle 9-4x Aero vara ett bra företag. Saab från USA är fortfarande tillgänglig. Jag säger fortfarande, för det finns redan intresserade parter som är markerade. Så han kunde säljas väldigt snabbt och* eventuellt skulle Saab Service Kiel ta med mer kopior till Tyskland.

Vilket, det är tillåtet, kommer inte vara lätt. Även i USA är 9-4x svårt att komma ifrån.

PS: Vår familjeutveckling har inget att göra med Saab. Det är också där

* Uppdatering: Som Markus Lafrentz just har berättat för oss är 9-4x inte längre tillgänglig. Familjen Lafrentz behåller Saab 9-4x för att komplettera sin egen Saab-samling. Ett beslut som jag förstår. Jag skulle inte ha givit den här bilen längre. Om du är intresserad av andra 9-4x från USA har du ett öppet öra i Kiel. Kontakt önskas.

Text: tom@saabblog.net

8 tankar också "SAAB News: Saab 9-4x Aero landade!"

 • Wow ... bra bil (även i färgen - även om jag inte är en "röd" fläkt annars).

  Skit, jag hade för närvarande bara förändringen ......
  Jag är väldigt avundsjuk ... och ledsen ...

 • Jag skulle inte ha sålt det heller. Bra bil och ser bra ut ur alla perspektiv.

 • Varje gång jag ser en 9-4X på en bild eller en 9-5 II i verkligheten, tror jag att de två inte förtjänar sitt öde. Synd om det.

 • Avund!
  En bra bil, en strålande bil!
  Jag satt på 11 i en 9-4X på SAAB-återförsäljarturnén i november och jag kände mig på samma sätt, jag ville inte komma ut.
  Var sedan ersthaft överlägsen på att eftersom sensommaren 11 beordrade 9-5 II Aero Sportcombi XWD i 9-4X switch order ...
  ... nu kör jag en limousine Aero Turbo4, jag är fortfarande helt glad, men skulle då och då vilja ha mer utrymme ...

 • En dröm om en bil!
  Lyckligtvis kunde jag sitta i Leipzig minst en gång.
  Tack vare Autohaus Peter i Erfurt var det även möjligt för min fru Ubd att köra en ny 9-5 2-dag. De två fordonen kommer aldrig att existera, synd.
  Först och främst behöver jag behålla min 9-3 Vector väl tills när?

 • Hej,
  Jag var i 3 veckor i Boston området förra sommaren. Eftersom jag har besökt en Saab-handlare och det fanns många av de nya Saab 9-4x på gården och ännu mer Saab 9-5 II. Jag var stolta 5 sedan stå i en rad för att se. Bra bil. Jag hade turen att få en ny 9-5 II på beställning i Tyskland i slutet av mars. Idag vill jag också ha 9-4x i min samling bredvid en 9-3-konvertibel från 1999 också. Jo, vi Saab fans kan fortfarande njuta av möjligheten att se en 9-4 x på våra gator. Låt oss hoppas att Kiel kan ta med några av fordon från USA här.
  VG Carsten

 • Vad du inte vet, saknar du?

  Tack och lov såg jag aldrig en 9-4X och satt aldrig i en.

  Om jag ser bilderna på den här stora bilen kan jag vara svag. Synd det är inte byggt. Och färgen är en dröm!

  Så nu måste jag gå till en komfortrunda med min 9-3 Cab.

  Jag önskar alla en trevlig helg!
  Hälsningar från Bad Salzdetfurth!

Kommentarer är stängda.